Anlita flyttfirma

Att anlita en flyttfirma som flyttar allting eller de tyngre objekten vid en flytt kan vara bekvämt men kostar också en slant. Och vad bör man då tänka på när man anlitar en flyttfirma?

Först och främst ska du ta reda på de olika flyttfirmorna som finns i din stad. I en stad som Stockholm eller Göteborg med många invånare kan det finnas väldigt många flyttfirmor att välja mellan och då är det viktigt att man gör en jämförelse mellan de olika flyttfirmorna. Något som varje flyttfirma bör ha är en riktigt bra ansvarsförsäkring. Om en flyttfirma inte har en heltäckande ansvarsförsäkring kan det leda till att dom inte kan betala vid en eventuell olycka utan får sätta sig i konkurs, detta är såklart väldigt ovanligt men många svarta flyttfirmor eller oseriösa flyttfirmor har ingen försäkring och därför kan det bara ett bra sätt att gallra ut oseriösa flyttfirmor genom att kontrollera så att flyttfirman har bra omdömen på internet och har bra referenser på sin hemsida.

Om du har värdefulla objekt som ska flyttas så kan det vara viktigt att redan vid beställningen av en flyttfirma förklara att det är ett värdefullt föremål (t.ex. kristallkrona, flygel, cello) som ska flyttas och om de har något speciellt redskap eller skydd för just denna typen av objekt och om det tillkommer någon riskavgift i priset med tanke på att flyttfirman tar på sig ett stort ansvar när de fraktar ett värdefullt föremål. Ha alltså klart för dig redan innan hur allt kommer gå till och vad allt kostar.

Att anlita flyttfirma kan vara skönt också för att slippa köra allt själv med ett hyrt släp eller en hyrd skåpbil. Det innebär fortfarande att du får bära allting själv från fordonet till huset eller lägenheten vilket kan slita på både kropp (och vänner som måste hjälpa till?). Dessutom är det också ett stort ansvar att låna ett fordon och på så sätt kan det vara skönt att betala en flyttfirma att ta hand om verkligen allting. Bärande, transport med alla risker som det innefattar och tid. Under tiden flyttfirman gör sitt kan du koncentrera dig på att göra annat som är viktigt i din flytt, t.ex. ringa försäkringsbolaget och kontrollera din hemförsäkring. Eller varför inte passa på att adressändra?

Så när du ska flytta…

Gör då en lista på de flyttfirmor som har bra omdömen på internet och jämför deras priser. Kolla också så att de har en bra ansvarsförsäkring och varna dom om eventuella värdefulla objekt som ska flyttas alternativt andra föremål som det kan vara bra för flyttfirman att veta om.