Bra hemförsäkring

Det första man måste tänka på när man flyttar till ett nytt hem eller rent av flyttar hemifrån är att skaffa en riktig bra hemförsäkring. Om du har en hemförsäkring från ditt tidigare boende kan det ändå vara aktuellt att ta och se över vad det är för villkor och innehåll i försäkringen. Mycket kan ha ändrats sedan du sist såg över din hemförsäkring. Du kanske också flyttat till ett hem som behöver andra typer av tillägg i hemförsäkringen. Det kan ju också vara förmånligt att behålla sin gamla hemförsäkring då du kanske har insparat självriskkonto. Många försäkringsbolag fyller på självriskkontot med pengar för varje år som försäkringen inte används. Pengarna kan sedan användas då olyckan väl är framme.

Något som är väldigt viktigt är att du har en bra hemförsäkring som gäller vid det mest grundläggande som brand, läckage, naturkatastrofer och stöld vid inbrott. En bra hemförsäkring täcker också privata resor som du och din familj gör. Det kan vara förlorad egendom på en resa eller andra oväntade utgifter som står utom din kontroll på en resa. Det kan vara att bagaget försvinner på grund av stöld eller förstörelse men även avbeställningsskydd om något skulle inträffa som gör att resan inte går att ta. Något som också kan vara essentiellt i en bra hemförsäkring är ett reseskydd som även innefattar att du får en ersättningsresa om du blivit liggande sjuk och därmed inte kan ta del av mer än halva resan.I större, lite mer omfattande hemförsäkringar så kan du även få ersättning för lite ovanligare utgifter som psykologihjälp vid traumatiska upplevelser och ett slags flytt-skydd som försäkrar dina tillhörigheter när du flyttar mellan ditt gamla och ditt nya hem. Tre stora svenska försäkringsbolag erbjuder också ersättning om du skulle slå ett hole-in-one i golf, något som känns ganska oväsentligt i sammanhang med hemförsäkring och kanske inte något som många prioriterar när de söker efter en bra hemförsäkring.

Det viktigaste med en riktigt bra hemförsäkring är att den passar dig. Om du flyttar hemifrån så är det bra om du sätter dig ner och läser igenom så mycket information som möjligt på Internet och vilken hemförsäkring som passar dig bäst. Kanske behöver du lägga till en drulleförsäkring som rent av är en försäkring för slarvighet om du till exempel skulle tappa din nyköpta TV mellan affären och hemmet eller tappa telefonen i toaletten. Drulleförsäkring är självklart ganska dyrt och innebär hög självrisk när det väl händer något men kan ändå vara ett skönt stöd ifall olyckan skulle vara framme.

Bra hemförsäkring är ekvivalent med en trygg vardag. Ju bättre hemförsäkring