Städfirmor vid flytt

När man flyttar kan det vara skönt att anlita en städfirma som sköter städningen. Antingen kan det vara en städfirma som gör den grundläggande städningen med att putsa fönster, sopa golv, moppa golv, göra rent mellan utrymmen, städa rent på eventuella förråd (vind och källare), göra rent i kylskåp och andra utrymmen samt vädra ur bostaden. Det finns också städfirmor som gör allting åt dig vid en flytt. Att lägga alla föremål i flyttkartonger och också flytta dessa likt en flyttfirma men också städar hela bostaden utvändigt och invändigt.

Något att tänka på när man anlitar en städfirma är att den har goda referenser så att du inte fått ett halvgjort jobb. Det är också bra om man kommer överens innan städningen om vad som ingår, t.ex. fönsterputs och städning av tillhörande utrymmen är inte alltid en självklarhet. Gör allting klart för städfirman innan du anlitar dom, även ett pris för att undvika chocker efteråt.

Något som kan vara bra att veta är att städfirmor är avdragsgilla enligt RUT-avdraget som gör det möjligt för städfirman att dra av 50% av fakturan innan du får den och på sätt är RUT-avdraget genomfört. Priset för ett flyttstäd av en städfirma kan kosta för en bostad på 80 kvm cirka 5000 kronor innan RUT-avdraget som gör att beloppet blir 2500 kronor ungefär. Detta varierar såklart mycket beroende på hur många utrymmen det är samt storlek på bostad och total städyta.

Det finns många bra anledningar till att anlita en städfirma. Bland annat kan det vara skönt att inte behöva lägga en massa tid på att städa hela bostaden vilket kan vara jobbigt även om man har en liten bostad. När man ska överlåta ett förstahandskontrakt eller en bostad vid försäljning är det viktigt att det är helt rent för att förhindra en eventuell tvist om det skulle vara smutsigt, fläckar, lukter och annat som är oönskat av den nya bostadsinnehavaren. Städfirmor vet sitt jobb och gör självklart jobbet komplett, det är ju trots allt deras affärsidé. Att slippa lägga tid på att städa vid en flytt är också värdefullt då det kan finnas mycket annat att lägga tiden på, t.ex. som att transportera allt från gamla hemmet till det nya samt inreda det nya hemmet och syssla med adressändring, kontrollera hemförsäkringen, anordna inflyttningsfest eller kanske till och med åka till tippen för att slänga allt du funnit överflödigt i din gamla hem.

Städfirmor finns det i alla städer, stora som små. Jämför referenser och priser på städfirmorna och kom fram till vilken städfirma som du helst anlitar. Gå sedan igenom vad som ingår, RUT-avdraget och kom överens om ett fast pris för att få en lyckad flytt.