Lägenhetsbyte

Du som har turen att ha ett förstahandskontrakt men kanske bor lite för litet, för stort eller för långt bort från jobbet har faktiskt möjlighet att byta din bostad. På sajten BytBostad kan du lägga in en annons för lägenhetsbyte helt gratis. Sajten matchar sedan ihop dig med andra som har lägenheter och föreslår byten. Det finns både direktbyten och triangelbyten.

lagenhetsbyte

Det kan vara en ganska lång process att hitta en byteskedja som ger dig just den drömbostaden du söker så det kan vara en bra idé att inte ha för bråttom när man skall byta lägenhet. Sätt ett alarm på din mobil som påminner dig om att gå in och anmäla intresse eller ointresse för dom lägenheter som kommer in minst en gång i veckan.

Om hyresvärden inte godkänner bytet kan man ansöka om tillstånd hos hyresnämnden som kan godkänna det trots att hyresvärden säger nej. Du har alltså rätt att byta ditt hyreskontrakt mot ett annat.