Att tänka på när du flyttar

Det är mycket att tänka på när man skall flytta. Anmäla adressändring, flytta abonemang mm. Här går vi igenom dom viktigaste sakerna att göra när du flyttar, samt samlar lite intressanta länkar.

Flyttanmälan

Att göra en flyttanmälan innebär att du berättar för myndigheter vart du just nu bor. Du kan enkelt göra en flyttanmälan direkt via skatteverkets hemsida. Om du vill att din post skall vidarebefodras till din nya adress kan du ta hjälp av Adressändring AB för att göra flyttanmälan, där kan du också få hjälp med eftersändning av post, detta kan vara bra så att du inte missar viktiga räkningar mm.

Flytt eller uppsägning av abonemang

Om du har abbonemang som t.ex. telefon, bredband etc. kan det vara en god idé att höra med respektive leverantör hur en flytt går till. Om det är någon tjänst du inte skall ha kvar är det viktigt att säga upp denna, ofta har man en uppsägningstid på en eller ett par månader. Om det är t.ex. bredband det gäller kan det vara en god idé att nedgradera abbonemanget innan du säger upp det, så att du t.ex. kan sänka din månadskostnad under uppsägningstiden.

Du bör även ringa och säga upp dina el-abbonemang. Det är oftast 30 dagars uppsägningstid på dessa.

Hemförsäkring

Glöm inte att skaffa en hemförsäkring. Om du redan har en hemförsäkring skall du höra av dig till ditt försäkringsbolag och anmäla flytt.