Flyttakuten

Vi har samlat lite nyttiga länkar och information inför flytten. Om det är något du tycker att vi har missat så är du välkommen att höra av dig till info[snabel-a]flyttakuten.se.

Hitta en bostad

Innan du flyttar någonstans måste du hitta en bostad, detta är många gånger den krångligaste delen av flytten. Här har vi länkar till tre sajter som kan vara bra verktyg inför en flytt.

BoPunkten är en bostadssajt som funnits sedan 1993, här hittar du både förstahandskontrakt, andrahandskontrakt och rum. Man betalar 295 konor för att bli medlem och kunna kontakta alla uthyrare på sajten.

Förstahandskontrakt är en sajt som listar hyresvärdar i Stockholm, Göteborg och Skåne. Man betalar 50 kronor via SMS och får på så sätt tillgång till ett register med hundratals hyresvärdar, att kontakta hyresvärden eller fastighetsägaren är ofta det snabbaste sättet att få ett förstahandskontrakt.

Blocket är Sveriges största annonsportal, här hitta du dagligen lägenheter både till salu och för uthyrning. Det är gratis att söka på Blocket.