Hitta bostad

Att hitta en hyresrätt kan vara mycket svårt. Det finns inte speciellt många lediga lägenheter och det är få fasstighetsägare som har köer.

  • Dagstidningarnas radannonser
  • Kontakt hyresvärdar direkt
  • Bostadssajter

Att själv leta bland dagstidningarnas radannonser kan vara en god idé för att hitta en bostad. Här annonseras både förstahandskontrakt och andrahandskontrakt ut.  Det skadar inte att sätta in en egen annons där du skriver att du söker bostad.

Att kontakta hyresvärdarna direkt är också ett bra sätt att få tag i bostad. Ofta har fastighetsägarna inga kösystem, men om du har tur finns det lediga lägenheter just när du ringar. Ett bra sätt att få kontakt med fastighetsägare är genom fastighetsägareregistret på sajten Förstahandskontrakt, eller med boken Bostadsguiden.

Man skall inte glömma att hålla koll på bostadssajterna. Några bra bostadssajter är:

Det krävs att du blir medlem på bostadssajterna för att kunna söka bostad. Använd rabattkoden FLYTTAKUTEN på BoPunkten för att få 25% rabatt!


BoPunkten är en av Sveriges största bostadssajter, här finns gott om bostäder framförallt i Göteborg och Stockholm. Det kostar 295 kronor att bli betalande medlem, då kan man kontakta alla annonsörer. Om man bli gratismedlem kan man kontakta annonsörer äldre än 30 dagar.

BoPunkten.se
Pris: 295 kronor
Medlemstid: 6 veckor
Rabattkod: FLYTTAKUTEN

Bostaddirekt är mer fokuserad på Stockholm, det kostar 695 kronor att bli medlem i 6 veckor om du vill söka i Stockholm och 295 om du vill söka i övriga sverige.

Bostad Direkt
Pris: 695 kronor
Medlemstid: 6 veckor
Rabattkod: nej